ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ ОД 23,990!! – (02) 323 - 8463

 Fujitsu Hitachi
       

Каналски системи

Каналските клима уреди најчесто се користат за полу-централна и централна климатизација. Нивната главна предност предност е тоа што имаат центрифугални вентилатори со кои може воздухот да се издува низ воздуховоди (канали) и да се дистрибуира низ повеќе решетки на повеќе места во просторот.Обично се со поголеми капацитети (од 18000-60000 Btu/h) и се местат во спуштен плафон. Од задната (повратна) страната може да приклучат на свеж воздух со кој се добива повисок квалитет на климатизираниот воздух во просторијата.

Се користат и за големи простории:

 • кафетерии
 • ресторани,
 • салон за свадби,
 • изложбени салони,
 • автосалони,
 • повеќе канцеларии на спрат
 • сервер простории
 • шалтери за банки
 • централно за станови и уште многу други примени

Каналска внатрешна единица (Ducted indoor unit)

 

ang 3

Типични примери на каналски разводи

Бензиска пумпа

petrol station
Кафетерија
caffe bar

 

Канцеларии
bussiness office

 

Станови

flats
Деловен простор

 

administratif office

…. и многу други апликации

Контакт

 • ул.Даме Груев блок 2, лок.4 ,Центар
 • Скопје
 • + 389 2 3238 463
 • + 389 2 3161 600
 • + 389 2 3115 452

 e-mail: info@hidroset.mk

www.hidroset.mk 

Локација

Испрати порака

© Hidro set DOOEL Skopje 2023